DSC_0320 DP Trnovo6 02 IMG0177 DSC_0639 P7197725 DSC_0040 P9026017 P9025995 PA060295 DSC_0453-001

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes71
mod_vvisit_counterVčeraj93
mod_vvisit_counterTa teden71
mod_vvisit_counterZadnji teden1397
mod_vvisit_counterTa mesec5743
mod_vvisit_counterZadnji mesec8026
mod_vvisit_counterSkupaj672739

Imamo: 9 gostov na strani
Vaš IP: 54.159.30.26
Danes: Feb 25, 2018

PrijavaTRENERJEV BLOG STRAŽA – 6.DEL

natisni PDF

ČE MOČNO VERJAMEŠ, ZMAGAŠ !!

V četrtek so bili na sporedu slalomski nastopi za vse kategorije. Proga v Tacnu je že samo po sebi zelo težka. Postavljalec proge pa je postavil tekoč slalom, kjer so ekipe morale pokazati poleg fizične pripravljenosti tudi veliko tehničnega znanja.

Prva se je na progo podala ekipa U19. Čeprav so zgrešili dvoje vrat so pustili pozitiven vtis in zasedli 4.mesto. V njih se je prebudil ekipni duh. Začeli so se pogovarjati o tem kako bodo popravili napake na drugi progi in v očeh sem videl pravo zmagovalno iskrico. Fantje so mladi in še niso vajeni tekmovanj na Evropskem prvenstvu zato sta bila napetost in stres pred domačim občinstvom za njih še toliko večja.

Drugi ekipi U23 se je vožnja podrla in so zgrešili 5 vrat. Tudi prva ekipa U23 je zgrešili tretja vrata in nasedli so tudi na skalo. Postavili so 4. čas in na obrazu je bilo razočaranje. Kmalu so si opomogli in se začeli pripravljati na drugi tek.

Nazadnje v prve teku so nastopili člani, ki pa so dobro odpeljali prvi tek in le za 3 desetinke zaostali za GB-2 na 3.mestu.

Nestrpno smo čakali drugi tek, ki ga je začinila še nevihta s točo. Štart je bil prestavljen za 30 minut. Ko se je vse poleglo je posijalo sonce. Štartala je ekipa U19 (Jan Petković, Žiga Šenica, Andraž Pirc in Bor Zupančič). Že v drugih vrati se je videlo, da so štartali odločno in natančno. Suvereno so prevozili tudi kritična tretja vrata. Vozili so hitro in natančno in so bili glasno vzpodbujani s strani gledalcev. Napeto smo čakali še enajsta vrata, ki so jih prevozili brez težav. Zapeljali so še čez Gimpex rolo, ki jih je najprej zagrabila vendar so se mojstrsko rešili in prevozili še ostala tri vrata in pridrveli na cilj brez dotika. Postavili so fantastičen čas in za 32'' prevzeli vodstvo. Na koncu so drugo uvrščene ITA-1 premagali za 28''. Poželi so občudovanje tudi ostalih reprezentančnih kolegov.

Ekipa U23-1 se je tudi močno popravila v drugi vožnji in za le dve sekundi zaostali za CZE-1. Druga ekipa U23 se je popravila vendar je zgrešila troje vrat.

Nazadnje so vozili še člani, ki pa so tudi pokazali, da se znajo zbrati in so napredovali na 3.mesto in le za 3 desetinke zaostali za RUS-1. Ekipa CZE-1, je uprizorila profesorsko vožnjo in suvereno zmagala.

Poleg izjemnega uspeha tekmovalcev je potrebno pohvaliti tudi izjemno vzdušje številnih navijačev in seveda tudi organizatorje, ki so perfektno izpeljali tekmo. Napovedovalec ''Pengi'' je izjemno napovedoval in prav vsi so na koncu pohvali tekmovanje.

V petek sledi trening spusta in načrtovanje taktike za finale – spust po reki Krki pred številnimi domačimi navijači.