DSC_0215 DSC_0134 DSC_0081 DSC_0075 P7197744 hud boj za drugo pozicijo na startu kuhinja s dnevno sobo DSC_0045 IMG_9139 DSC_1073-001

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes79
mod_vvisit_counterVčeraj93
mod_vvisit_counterTa teden79
mod_vvisit_counterZadnji teden1397
mod_vvisit_counterTa mesec5751
mod_vvisit_counterZadnji mesec8026
mod_vvisit_counterSkupaj672747

Imamo: 17 gostov na strani
Vaš IP: 54.159.30.26
Danes: Feb 25, 2018

PrijavaTRENERJEV BLOG BRAZILIJA – 8.DEL

natisni PDF

REZIME PRVENSTVA

 

Če osvojiš 3 medalje od štirih, če si svetovni prvak v spustu in če osvojiš 2.mesto v skupnem seštevku ni potrebno biti preveč pameten, da oceniš prvenstvo kot sanjsko.

In kaj nas je pripeljalo tam?

Predvsem trdo delo, veliko analiz, poglobljeno delo in psihološke priprave na pomembna tekmovanja. Na leto ekipa naredi okoli 1000ur treninga kar je zelo veliko.

Kje so naše rezerve? Predvsem v mladosti saj je ekipa v povprečju stara 18,5 let in bo v takšno zasedbi lahko v kategoriji U23 nastopala še vsaj 3 leta. Rezerva je tudi še trening slaloma, ki ga zaradi pogojev treniramo najmanj. Za prvenstvo pa lahko rečemo, da smo bili sposobni zmagati v šprintu, osvojiti 3.mesto v slalomu kaj več pa ni bilo mogoče doseči. Ekipa Brazilije je bila res vrhunska in nekaj malega je k rezultatom pridodala še prednost domačega terena. Premagali smo bivše svetovne prvake Čehe iz leta 2012 in evropske prvake letos iz Bratislave. Mi smo edina reprezentanca, ki smo bili konkurenčni v vseh disciplinah poleg Brazilcev.

Kaj smo se naučili? Da se je potrebno boriti do konca, da te porazi ne smejo potolči in da moraš verjeti vase, ekipo in strokovno vodstvo. Po težkem in bolečem slalomu sem imel približno polurni motivacijski govor. Čeprav sem se v Braziliji zaradi novice o bratovi smrti, celo prvenstvo počutil zelo praznega pa sem čutil poklicanega, da moram nekaj ukreniti. Moral sem jih prepričati, da so sposobni tudi zmagati. Videl sem, da so se fantje sprostili in naredili pripravo na nastop v spustu. Ponovno smo verjeli, da lahko uspemo.

Starejša generacija je zrelostni izpit naredila v Kostariki po neupravičeno dosojeni kazni, ki je potolkla našo ekipo. Naslednji dan pa so odločno štartali k medalji. Nova generacija pa je po bolečem spodrsljaju uspela naslednji dan celo zmagati. Kaj takšnega lahko naredijo samo šampioni.

Tudi vsa čast Stražanom, ki so nas lepo in prisrčno sprejeli ob prihodu ter vse pohvale navijačem, ki so nas spodbujali in nam dajali energijo tudi po slalomu. Z vami smo uspeli osvojiti ''premiero luga e medalja di ora ''. Kar pomeni po brazilsko ''prvo mesto in zlato medaljo''.

IMG 5463