3_dan_slalom-027 P9015661 (2) trening slaloma v R6 PA060513 IMG_9176 DSC_0042 DSC_0640 IMG0091 P9260096 DSC_1115-522

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes88
mod_vvisit_counterVčeraj93
mod_vvisit_counterTa teden88
mod_vvisit_counterZadnji teden1397
mod_vvisit_counterTa mesec5760
mod_vvisit_counterZadnji mesec8026
mod_vvisit_counterSkupaj672756

Imamo: 26 gostov na strani
Vaš IP: 54.159.30.26
Danes: Feb 25, 2018

PrijavaTRENERJEV BLOG BRAZILIJA – 6.DEL

natisni PDF

PORAZI SO DEL USPEHOV

''Če niste sposobni prenesti porazov si tudi uspehov ne zaslužite'' sem dejal po večerji pred ''mojo'' (ko še bil prvič z raftarji) prvo raftarsko medaljo v Kostariki, ko nam je zagodla češka sodnica in nam prisodila kazen v dvobojevanju. Ekipa je bila potrta in skoraj na robu obupa. Celo popoldne smo se pogovarjali in šele proti večeru smo nekako izbili iz glave, da moramo iti naprej, da se svetovno prvenstvo še ni končalo. Naslednji dan je ekipa osvojila 3.mesto v slalomu potem pa še 3.mesto v spustu.

Tudi igra številk je bila na naši strani in tako osvojili 3.mesto v skupni razvrstitvi. Veselje je bilo nepopisno, še posebej, ker smo iz brezna skočili na vrh. Od takrat naprej so v Straži postale medalje za samoumevne. Do včerajšnjega dne smo jih osvojili 20. Letos neverjetnih 11. Vendar pa osvajanje medalj ni tako enostavno. Tu so ure in ure treninga, priprav v tujini, psihološki trening in priprave na velika tekmovanja. Ko na treningu pretečeš več kot 12km, preveslaš skoraj 40km na dan ali pa v utežarni premečeš 30 ton uteži si že zelo dobro pripravljen na uspeh.

To so sposobni tudi naši perspektivni mladinci. Na tekmi slaloma so naredili vse kot je prav in kot je bilo dogovorjeno. Ogled proge, ki je trajal 2 uri, ogrevanje na suhem, ogrevanje na vodi, prava mera sproščenosti. V prvem teku so prikazali odlično vožnjo. V četrtih vratih je prvi veslač zadel količek, ki je premočno zanihal tako, da ga zadnji veslač ni ujel čeprav se je požrtvovalno vrgel v čoln. Sledila je še druga vožnja. Začeli so poletno in sproščeno. Imeli so boljšo in čistejšo linijo. V petih vratih je bil sicer dotik ampak tudi naprej je bilo hitro vse do 10-ih vrat. Za njimi pa ni bila narejena pravilna priprava za 11. vrata, ki so jih prevozili napačno kar je pomenilo 50 sekund pribitka. Vsi smo bili v šoku, tekmovalci, trenerji, navijači. Kot da se je zrušil svet. Vendar sestavni del uspehov so tudi porazi. Če jih ne znaš prenesti potem je bolje, da se s športom ne ukvarjaš.

Popoldne smo imeli pogovor in pripravo na tekmo. Vzdušje po neuspehu je bilo že boljše. Za nazaj ne moremo popraviti nič. Lahko pa mlajši veslaški rod danes dokaže, da so sposobni ponoviti dogodke iz Kostarike, ko je ekipa iz brezna skočila na vrh (3.mesto). V takratni ekipi je bil tudi Jan Petković (takrat je imel 17 let), ki je sedaj kapetan ekipe. Prepričan sem, da jih bo pripeljal do lepega rezultata na spustu in da bomo končali Svetovno prvenstvo ''zmešnjav'' spet pozitivno in po naših željah.

P.S. Organizatorji iz dneva v dan tekmujejo, da nam servirajo vedno večje neumnosti in delajo zmedo zato sem to prvenstvo poimenoval zmešnjava.

DSC 0996-001

DSC 0992-001