P7147092 P8315327 DSC_0944-001 DSC_1005-001 Finska P5190262 P5190381 DSC_0031 P5190352 IMG0133

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes38
mod_vvisit_counterVčeraj343
mod_vvisit_counterTa teden1188
mod_vvisit_counterZadnji teden918
mod_vvisit_counterTa mesec5141
mod_vvisit_counterZadnji mesec8045
mod_vvisit_counterSkupaj651127

Imamo: 20 gostov na strani
Vaš IP: 54.80.157.133
Danes: Nov 25, 2017

Prijava



TRENERJEV BLOG Banja Luka – REZIME

natisni PDF

IZJEMNO PRVENSTVO !!

 

Uspeh na EP v Banja luki je posledica načrtnega in dobrega treninga. Čeprav so medalje na zadnjih prvenstvih od leta 2011 zdijo same po sebi umevne pa se za njimi skriva še veliko več.

10 medalj od 10-ih možnih je nekaj kar si lahko želijo najboljše reprezentance. Osvojili smo 3 naslove evropskih prvakov imamo zelo mlado ekipo in najbolj perspektivne veslače.

Ekipa U23 je že lani dokazala, da so pravi šampioni saj so v Braziliji postali svetovni prvaki v spustu. Letos pa so dokazali, da so najboljši v Evropi. Zmagali so v šprintu z veliko razliko, v dvobojevanju so zaradi napake zapravili zmago v polfinalu in bili tretji, v slalomu so bili drugi z malo grenkim priokusom saj so bili sposobni zmagati. V spustu pa so deklasirali konkurenco in jih dobesedno povozili. Prvič v zgodovini kluba so v skupnem seštevku osvojili 1.mesto. V ekipi, so veslali fantje, ki so stari 21 let Petković, 20 let Košmerl, 19 let Avsenik, Zupančič, Mazovec, 18 let Dragovič in 15 let Pirc. Poleg ekipe, ki je nastopila pa imamo še vsaj 2-3 veslače, ki bi lahko veslali v tem čolnu in so vrstnike spodbujali na bregu.

Članska ekipa je bila edina reprezentanca, ki je osvojila medalje v vseh disciplinah. Bili so drugi v šprintu, tretji v dvobojevanju, slalomu in spustu. Še posebej fenomenalna je bila predstava v spustu saj so štirje junaki (Petković, Zupančič, Avsenik in Mazovec) po zmagi v spustu v U23 čez 90 minut nastopili še v članski kategoriji. Nekaj kar je bilo skoraj na meji nemogočega. To so nam priznavali vse reprezentance. Po cilju sem čestital Bosancem za drugo mesto, ko so nas prehiteli za nekaj več kot 2 sekundi, mi je rekel ''pobedili smo vas ali vi ste bolji''.

In kaj se skriva za temi medaljami in uspehi? Na kratko bi lahko rekel, da ure in ure treninga v dvorani, fitnesu, veslanja na Krki, priprave v Solkanu in tujini, dobra organizacija kluba, izjemno delo volunterjev v klubu, dobro sodelovanje z Rafting zvezo, podpora občine Straža, podpora staršev in pa seveda izjemni navijači, ki nas spremljajo po svetu.

 

Poleg medalj smo si prislužili tudi izjemen ugled v svetu. Sedaj nas vse ostale ekipe gledajo kot velike tekmece, favorite v vseh disciplinah in nekoga, ki ga je potrebno posnemati in se od njega učiti. Včasih so se smejali, ko smo pred tekmo uvajali kakšno novost sedaj pa nas čedalje bolj posnemajo. Včasih smo mi opazovali Čehe, Ruse, Britance, Italijane, Nemce kaj počenjajo in kako se obnašajo, sedaj pa nas vsi opazujejo in se čudijo kako smo v nekaj letih postali svetovna in evropska rafting velesila.

Ta velesila prihaja iz občine Straža, ki ima domače veslače, domače znanje in skoraj domače trenerje. Izjema sem le jaz, ki prihajam iz 10km oddaljenega Novega mesta. Morda pa tudi jaz kdaj postanem občan Straže (mogoče častni).

Občina je maloštevilna (le nekaj več kot 3000 ljudi) ampak velika po ljudeh, ki jo predstavljajo v svetu.

Od leta 2011 smo na vseh velikih tekmovanjih osvojili medaljo, teh je bilo kar 32 in od tega 6 naslovov evropskih in svetovnih prvakov.

Glede na to, da imamo čedalje več mladih v klubu pa se za prihodnost ni bati. Rafting se je zasidral v Straži in upam, da bomo s skupnimi močmi lahko prišli tudi do zelo željene steze. Fantje si to zaslužijo ne glede na vse nasprotnike in kvazi naravovarstvenike.