DSC_0024 TACEN 5 P5190163 P5190352 IMG_9128 IMG_9182 P8305009 DSC_0639 P5053355 IMG0050

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes109
mod_vvisit_counterVčeraj93
mod_vvisit_counterTa teden109
mod_vvisit_counterZadnji teden1397
mod_vvisit_counterTa mesec5781
mod_vvisit_counterZadnji mesec8026
mod_vvisit_counterSkupaj672777

Imamo: 46 gostov na strani
Vaš IP: 54.159.30.26
Danes: Feb 25, 2018

PrijavaTRENERJEV BLOG – AL AIN 2.DEL

natisni PDF

PONOSEN SEM NA SVOJE FANTE

 

Vsakega dobrega niza je enkrat konec. Od leta 2011 smo na vseh prvenstvih osvajali medalje. Zadnje čase kot po tekočem traku. Osvojili tudi prvi naslov evropskega prvaka v skupnem seštevku za člane.

V Združene arabske emirate smo se odpravil v nekoliko šibkejši postavi. Najmočnejši tekmovalec in hkrati tudi najizkušenejši (Jan Petkovič) se je odločil, da bo v jeseni na prvo mesto postavil študij. Uspehi na EP v Straži, kjer je uspešno nastopal v kategoriji U23 in pri članih (osvojil 7 zlatih, 1 srebrno in 1 bronasto), so najbrž botrovali, da je več izpitov imel v drugem delu počitnic. V ekipo se je uvrstil komaj 17 letni Žiga Šenica, ki se je hitro vklopil v ekipo.

Ekipa v tej postavi je prvič skupaj nastopila ravno na Svetovnem prvenstvu. Razlog je bil v tem, da domačega prvenstva skorajda ni, Evropski pokali pa so bili v glavnem v prvem delu sezone.

Tekmovališče je bilo tehnično zelo zahtevno, kot se spodobi za SP. Hkrati pa je bila tudi huda vročina. Kljub temu smo se za tekmo dobro in temeljito pripravili.

V šprintu sta bili dve večji napaki, ki je ekipo stalo višje uvrstitve. V dvobojevanju so fantje pokazali, da znajo odpeljati šprint in smo bili vsi zelo zadovoljni z vožnjo. V slalomu se je pripetila napaka in so šli mimo vratic, kljub temu pa so najtežje odseke proge odpeljali izjemno dobro. Najtežjega pri cilju pa celo najbolje (stal sem na cilju in meril čas vseh ekip).

Veseli pa dejstvo, da smo kljub nekaterim napakam ohranili izjemen ekipni duh, bili zelo temeljiti pri pripravah na tekme in bili daleč od tega, da smo se predajali vnaprej. Tudi na spustu, ki je bil izjemno težak, se je ekipa borila do zadnjega zaveslaja in osvojila najboljšo uvrstitev prvenstva (5.mesto). Čeprav ni bilo medalje ni bilo grenkega priokusa in tudi fantje so hitro ''prebavili'', da medalje ni.

Moje geslo je, da so medalje posledica dobrega dela, pristopa, izkušenj in sreče. Mi lahko vplivamo na prvi dve zadevi. Na zadnji dve pa bistveno težje ali pa skorajda ne.

Ta ekipa je nastala pred dvemi meseci. Na SP pa je dokazala, da se ne boji nobene ekipe niti najbolj zapletenih kombinacij. Kot trener pa me veseli, da ekipe ne more potolči niti slabši rezultati.

Zelo prijetno je bilo tudi ob vrnitvi, kjer so nas pričakali tudi naši zvesti navijači, ki so nam čestitali in nas bodrili kljub neosvojeni medalji. Prav gotovo pa so opazili našo borbenost in nepopustljivost, ki so garancija, da bo ta ekipa še velikokrat mešala štrene najboljšim.

Čeprav se ni vse izteklo po naših željah in željah javnosti pa sem na ekipo zelo ponosen.