DSC_0445-001 P5190167 DSC_0015 tacen 2 DSC_0359 SLO6 DSC_0450-001 P5200431 DSC_0208 IMG0050

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes118
mod_vvisit_counterVčeraj290
mod_vvisit_counterTa teden952
mod_vvisit_counterZadnji teden2003
mod_vvisit_counterTa mesec5466
mod_vvisit_counterZadnji mesec9322
mod_vvisit_counterSkupaj618988

Imamo: 25 gostov na strani
Vaš IP: 54.198.147.221
Danes: Jul 27, 2017

PrijavaTRENERJEV BLOG AL AIN – 1.DEL

natisni PDF

NASTOPI NAŠIH V AL AINU

Čeprav nisem imel namena pisati bloga pa sem se po včerajšnjem hrabrem nastopu naših v slalomu le odločil, da napišem nekaj vrstic.

V preteklosti so se naše ekipe vračale z medaljami. Od Kostarike do letošnje sanjske Straže smo jih nabrali 43. Izgledalo je, da so medalje samo po sebi umevne. Na tem svetovnem prvenstvu pa se prvič dogaja, da medalje še nimamo.

Tudi zame kot trenerja, ki se je z vsakega prvenstva vračal z medaljami ni bilo prijetno ampak tako je v vrhunskem športu.

Ne bi navajal dejstev, da sem nismo prišli v najmočnejši postavi, ker ne želim iskati izgovorov. Sem se pa kot trener veliko naučil. Dobre ekipe in trenerji se iz porazov naučijo veliko in pridejo še močnejše kot prej. Ekipo smo sestavili in se resno pripravljali za prvenstvo. Realizirali smo vse priprave. Težko pa je skombinirati trening saj sta dva člana ekipe (in rezerva) v Ljubljani na študiju in eden v Celju v šoli. Ampak tudi to smo realizirali.

Šprint se res ni posrečil. Pomanjkanje izkušenj določenih članov ekipe, začetna nervoza je bila pač močnejša. Že v dvobojevanju smo dokazali, da znamo voziti in odpeljali zares odlično. Čas bi zadostoval za uvrstitev med 6 v članski kategoriji. Iz slabše strani v nadaljevanju nismo imeli veliko možnosti za preboj v polfinale. Rusi nam niso ponudili nobene priložnosti. Za slalom smo pričakovali, da smo mogoče najslabše uigrani. Treninga na divji vodi nismo imeli veliko. Izkazalo pa se je ravno drugače. Čeprav se po prvem dnevu ni ravno izšlo so bili fantje zelo motivirani. Priprave na prvi tek so bile temeljite. Po prvem teku smo naredili nekaj napak v dveh najtežjih odsekih. V drugem teku pa je bil štart na polno. Na žalost se je zalomilo v 4. vratih, ki jih eden od članov ekipe ni ulovil in se lovili še v 5. in 6. vratih in do tam izgubili že skoraj 30'' in 50'' zaradi pribitka. Sledila je zahtevna kombinacija 7., 8. in 9. vratic, ki so jo odpeljali zelo rutinirano. Kot, da jim je to vlilo novih moči so še vrhunsko (najbolje od konkurence, ker sem meril čase vseh ekip) odpeljali zadnjo izjemno zahtevno kombinacijo 12., 13., in 14. vrat. Nekatere izkušene ekipe jo niti niso poizkušale voziti. Kljub temu je sledilo razočaranje ekipe.

Kot trener moram fante pohvaliti, da so se kljub napaki še naprej trudili in vozili na polno in pa seveda, da so prenesli poraz kljub zavedanju, da bi lahko osvojili zlato medaljo.

Po vsem napisanem najbrž sklepate, da smo potolčeni do konca. NE, nismo. Jutri je še ena tekma in imamo še vedno eno priložnost in vem, da bodo fantje dali vse od sebe. Če se bo pojavila priložnost za kaj več pa jo bomo izkoristili.

Kljub vsem sem ponosen na fante saj je pristop do tekme izjemen in se pripravljamo na vsako tekmo tako kot, da gremo na zmago. Le to daje vrhunske rezultate. Prepričan sem, da jih bo še veliko.