start spusta 2 P5190414 PA101699-001 sken011 DSC_0097 DSC_0870 PA282612 P9015492 (2) P8315354 DSC_0501

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes226
mod_vvisit_counterVčeraj252
mod_vvisit_counterTa teden1159
mod_vvisit_counterZadnji teden1970
mod_vvisit_counterTa mesec6191
mod_vvisit_counterZadnji mesec6371
mod_vvisit_counterSkupaj665161

Imamo: 3 gostov na strani
Vaš IP: 54.234.65.78
Danes: Jan 24, 2018

PrijavaDobrodošli na prenovljeni strani!

Priprave v Planici

natisni PDF

Bliža se začetek nove veslaške sezone zato smo raftaši izkoristili še zadnje mrzle sončne dni s snegom za tekaške priprave v Planici.

Odpravili  smo v petek 1. marca po službi oziroma pouku in se takoj po prihodu zapodili na lepo urejene tekaške proge. Člani, ki so že bolj vešči teka na smučeh so nas mladince hitro pustili zadaj, a to nam še zdaleč ni pobralo motivacije za trening. Po dobri petkovi večerji in predobrem sobotnem zajtrku v restavraciji Olimpijskega  centra sta sledila še dva naporna treninga. Člani so se zapodili v klanec v Tamar, mladinci pa smo svojo kondicijo s klasično tehniko nabirali na razgibani progi v Ratečah. Spremljal nas je trener Borut, ki je popravljal našo tehniko in nas vzpodbujal, ko smo ob prenekaterem padcu naredili kakšno luknjo v progi. Kmalu se je dan prevesil v večer ki pa ga navkljub utrujenosti nismo zapravili. Udarili smo se v ekipnem namiznem tenisu in se nasmejali dnevnim prigodam. Noč je bila za večino izmed nas precej kratka saj je bila tu že nedelja. Ob vstajanju iz postelje si čutil svoje zakisane noge, ki si jih komaj spravil iz mehke, tople postelje. Časa za počitek ni bilo saj smo dopoldan odtekli še zadnji trening tukaj. Pravijo da sreča spremlja hrabre in tudi res je tako, saj smo imeli vse tri dni čudovito vreme in odlične proge. Utrujeni in zadovoljni (nekateri tudi z malo potolčenim nosom) smo zapuščali Planico. Prigarana kondicija nam bo še kako koristila skozi celo sezono, ko bomo znova posegli po vrhunskih rezultatih!

IMG_9145

Ostale slike so v galeriji, mapa Treningi!

Lp, ekipa RK Gimpex

Ljubljanski maraton

natisni PDF

Kot načrtovano sva se dva člana mladinske ekipe Miha in Jan udeležila letos sneženega Ljubljanskega maratona. Štart je bil zjutraj in četudi je še precej močno snežilo sva se pognala v plojdro in dala res vse od sebe. Tekla sva na 10 km in zasedla 612. in 61. mesto s časom 51''56' in 41''33'. Na cilju sva nato še pol ure pri temperaturi okoli ledišča premočena od snega in potu čakala v vrsti na najini torbi s suhimi cunjami, zatorej nama bo tale maraton še dolgo ostal v spominu.;):) Ljubljanskega maratona na 21 km so se udeležili tudi Matic, Peter in Aljaž iz članske ekipe.

Sneg in nizke temperature pa nas niso ustavile niti pri veslanju. Narasla reka Krka nam je omogočila odličen trening na divji vodi v Zagradcu. Tam smo na deloma podrtem jezu naredili trening slaloma nato pa se še malo pozabavali z srfanjem v rolci. (nažalost so nizke temperature terjale svoj davek, Miha in Marko sta staknila prehlad :P hahahaha)

Po maratonu se je spremenil tudi program treninga, zmanjšalo se je število tekaških treningov, začeli pa smo z vzdržljivostnim treningom v telovadnici in s treningi moči v fitnesu.

IMG_20121030_154832

Začetek priprav na sezono 2013

natisni PDF

Po uspešno končanem Svetovnem prvenstvu mladinska ekipa že pridno trenira. Trikrat tedensko tečemo dobrih 12 km po razgibani tekaški stezi v Dolenjskih Toplicah. Tekaške napotke dobivamo sproti od našega trenerja Boruta, ki skrbi da je količina treninga za vsakega posameznika primerna. Svoje tekaške sposobnosti pa bo imel vsak član ekipe priložnost kmalu pokazati, saj se bomo udeležili Ljubljanskega maratona.

V kajakih treniramo tehniko slaloma na brzicah Save v Tacnu in na reki Krki v Krški vasi. Izkušen kanuist Marko spremlja vsako našo vožnjo, ki jo tudi posname in nas sproti obvešča o napakah in izboljšavah ki so potrebne, mi pa jih skušamo kar se da upoštevati. Izkušnje ki jih pridobivamo na kajakaških tekmah in treningih nam pridejo še kako prav tudi v raftu, kjer se dogajajo podobne situacije. Vse posnetke voženj s treningov pogledamo tudi na televiziji in skupaj pokomentiramo. Kmalu bomo začeli tudi s krožnim treningom kondicije v telovadnici.

 Del mladinske ekipe RK Gimpex

trening_Krska_vas