trening slaloma 1 P5190405 P5190164 DSC_0944-001 P5190262 DSC_0453-001 P7157429 IMG_9139 IMG0076 Srbija se je nevarno priblizala

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes128
mod_vvisit_counterVčeraj93
mod_vvisit_counterTa teden128
mod_vvisit_counterZadnji teden1397
mod_vvisit_counterTa mesec5800
mod_vvisit_counterZadnji mesec8026
mod_vvisit_counterSkupaj672796

Imamo: 62 gostov na strani
Vaš IP: 54.159.30.26
Danes: Feb 25, 2018

PrijavaDobrodošli na prenovljeni strani!

ZADNJI TRENING SLALOMA

natisni PDF

Nedelja, 17.11.2013

Za današnji dan je bil na programu trening slaloma na reki Taraweri. Ker bomov torek, ko je na programu uradni trening slaloma imeli dan počitka, je bil to zadnji naš trening na tej reki.

Več ...

TRENING ŠPRINTA

natisni PDF

Po dnevu počitka je bil na vrsti še trening na reki Kaituna, kjer bosta potekali disciplini šprint in dvobojevanje. Reka ima majhen pretok vode, vendar je zaradi utesnjenosti v ozek kanjon izjemno divja. Ostri ovinki si sledijo eden za drugim, vmes pa je potrebno premagovati tudi večmetrske jezove.

Več ...

DAN POČITKA

natisni PDF

Danes je bil po posvetu ekipe počitek, ki smo ga izkoristili za ponovni ogled proge za šprint in H2H. Posneli smo tudi nekaj ekip, ki so trenirale na omenjeni progi. Popoldan je sledil prepotreben počitek in popravilo vesel.

Več ...

TRENING SPUSTA

natisni PDF

13.11.2013
Po kratki noči smo po zajtrku odšli na trening spusta. Do vode je vodila neurejena gozdna cesta. Po ogrevanju in ogledu začetka proge smo dvakrat poizkusili s štartom z brega, ki se je končal z nesrečno zlomljenim veslom. Za štart spusta je predviden Le Mans štart, kjer je potrebno priteči do čolna, se kar najhitreje vkrcati in nato nadaljevati z veslanjem do cilja.

Več ...

PRVI TRENING

natisni PDF

Rotorua, 12.11., 23.00

Danes smo opravili prvi trening in sicer v kraju Kawerau na reki Tarawera, kjer bo potekal slalom. Značilnost vseh krajev in mest na Novi Zelandiji so igrišča za rugby in tudi v Kawerau ni nič drugače. Slalomska proga se nahaja le nekaj metrov od igrišča. Reka je široka le 5 - 10 metrov in z malo pretoka vode, a je kljub temu zahtevna.

Več ...

KONČNO NA NOVI ZELANDIJI

natisni PDF

Rotorua 12.11., 13.00

Da je do Nove Zelandije daleč smo vedeli že pred odhodom, ampak tako ZELO, ZELO daleč… Uf! Odhod iz Straže smo imeli v soboto ob 9.00, prispeli pa smo v ponedeljek ob 21.00 po NZ času. Če odštejemo 12 ur časovne razlike smo tako potovali točno 48 ur. Prevoženih 18000 kilometrov!

Več ...

OCENA PRIPRAVLJENOSTI EKIPE ZA SVETOVNO PRVENSTVO

natisni PDF

Sezona priprav se je pričela že oktobra 2012. Najprej so bile bazične priprave, tek, udeležba na 17.ljubljanskem maratonu, krožni treningi, treningi uteži, v začetku letošnjega leta pa še smučarski tek. V aprilu so se pričeli tudi veslaški treningi v kanuju in poleti tudi v raftu. Tekem je bilo malo. Nastopili smo na evropskih pokalih Bratislava, Banja luka in Solkan.

Več ...

ZAKLJUČNE PRIPRAVE

natisni PDF

Priprave na Svetovno prvenstvo se bližajo koncu. Pred težko pričakovanim odhodom v soboto ob 9.00 nas čaka samo še četrtkov trening na naši domači reki Krki. Ker pa nam Dolenjska lepotica ne dopušča kakovostnih treningov na divji vodi smo večino le tega v zadnjem času opravilo na kajakaški progi v Solkanu pri Novi Gorici. V zadnjih treh mesecih smo bili v Solkanu kar 10-krat. Konec oktobra smo opravili tudi tridnevni trening na prizorišču Svetovnega prvenstva leta 2009, v Banja Luki. Banja Luka bo tudi gostitelj Evropskega prvenstva, maja prihodnje leto. Zadnje treninge smo izkoristili predvsem za uigravanje ekipe, saj imamo v letošnji članski ekipi kar tri nove člane. Ekipo rafting kluba Gimpex Straža bodo na letošnjem Svetovnem prvenstvu zastopali: Jan Avsenik, Aljaž Kulovec, Miha Mazovec, Jan Zupančič, Marko Mihelič in Peter Vugrinec, rezerva Simon Bobnar in trener Borut Retelj. Rezultati testiranj so pokazali, da smo program treninga uspešno realizirali, saj smo vsi postavili osebne rekorde pri dvigovanju uteži in individualnem veslanju v kanuju. Najpomembnejši del treninga pa nas čaka na Novi Zelandiji. Prvič v zgodovini bo prvenstvo potekalo kar na treh rekah. V desetih dneh pred prvenstvom bo potrebno vse tri reke natančno preučiti in natrenirati , potem pa v boj z 29 reprezentancami z vseh kontinentov.

altalt

EVROPSKI POKAL V SOLKANU

natisni PDF

Na sončen predzadnji vikend v septembru je v Solkanu pri Novi Gorici potekala članska tekma za evropski pokal v organizaciji rafting kluba Gimpex Straža. Tekmovalni program je potekal v dveh delih in sicer v soboto kategorija R6 (šestčlanske posadke), ter v nedeljo v R4 (štiričlanske posadke). Na tekmovanju je nastopilo 12 ekip v kategoriji R6 in 17 ekip v kategoriji R4. Ekipa Gimpexa je nastopila z dvema šestčlanskima ekipama in tremi štiričlanskimi ekipami.

Več ...

Evropski pokal v Bratislavi

natisni PDF

Na prvo tekmo letošnje tekmovalne sezone smo se raftaši RK Gimpex odpravili na Slovaško v Bratislavo, kjer je potekala vsakoletna tekma za evropski pokal. Čeprav z malo spremenjeno ekipo in sicer člana Marko in Peter ter štirje mladinci Bor, Miha, Jan A. in Jan Z. smo se Stražani uspešno spopadli z tamkajšnjimi brzicami.

V Bratislavo smo prispeli v petek zvečer, opravili uvodni trening in po obilni večerji zaspali v lesenih hišicah ob progi. Sobota je bila naporna za vse. Vstali smo zgodaj, pozajtrkovali in se lotili študiranja proge, ki so jo zjutraj postavili organizatorji. Kmalu je napočil čas za štart. Tekmovali smo v obeh kategorijah v disciplinah slalom in šprint. Tekmovanje je potekalo skozi cel dan zato časa za počitek ni bilo. Po koncu tekmovanja in temeljiti analizi se je pokazalo, da smo bili nekoliko uspešnejši v R4, sami pa smo zadovoljni predvsem s tem, da se je tukaj jasno pokazalo kje se še skrivajo rezerve ki pa jih bomo vsekakor tekom treninga polovili. Uspešen dan smo nekateri zaključili še z ogledom finala v nogometu in drugi pa so se s knjigami v rokah že marljivo pripravljali na naporen sledeč šolski teden.

V nedeljo smo jutranje ure izkoristili še za dobro uro treninga, ki nam na taki vodi še kako koristi. Po pospravljanju in pakiranju pa smo se odpravili še na zasluženo kosilo.

Tekme kot je ta, so pomembna preizkušnja za celo ekipo ki mora delovati kot eno, saj lahko le tako posega po najboljših rezultatih.

V kratkem se nameravamo udeležiti še tekme EP v Banjaluki, kjer bodo naše moči zopet na preizkušnji!

 alt