tekma slalom (13) tekma spust DSC_0280 DSC_0870 P5213586 IMG0080 DSC_0035 PA282612 4_dan_spust-001 P5253851

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes120
mod_vvisit_counterVčeraj93
mod_vvisit_counterTa teden120
mod_vvisit_counterZadnji teden1397
mod_vvisit_counterTa mesec5792
mod_vvisit_counterZadnji mesec8026
mod_vvisit_counterSkupaj672788

Imamo: 55 gostov na strani
Vaš IP: 54.159.30.26
Danes: Feb 25, 2018

PrijavaDobrodošli na prenovljeni strani!

TRENERJEV BLOG Bratislava – 6.DEL

natisni PDF

Uspešno tudi na spustu

Danes nas je čakal zahteven spust. Poleg specifične proge je bila tudi ekstremna vročina (več kot 30C).

Pri kategoriji U19 smo se odločili za menjavo. Jana Avsenik je zamenjal Jan Košmerl. Po odločnem štartu so se Rusi zmuznili mimo prve boje. Naši so poizkušali držati tempo vendar so bili premočni. Na koncu so osvojili bronasto medaljo. Tako so po tretjem dnevu še vedno drugi v skupnem seštevku.

Več ...

TRENERJEV BLOG Bratislava – 5.DEL

natisni PDF

PROST DAN

Danes smo imeli prost dan.

Več ...

TRENERJEV BLOG Bratislava – 4.DEL

natisni PDF

ZMAGA IN URESNIČENA ŽELJA

 

Danes je bil eden najlepših dni v moji trenerski karieri. Zmaga na EP je nekaj kar ne moreš kupiti, lahko le prigaraš s trdim in predanim delom.

Skrbne priprave, ki smo jih izvedli prejšnji teden, trening 3x dan, vizualizacija proge, analiziranje voženj in veliko pogovorov je bilo danes poplačano. Mladinci U19 v postavi Jan Avsenik, Denis Dragovič, Jan Zupančič in Miha Mazovec so presenetili evropsko raftersko srenjo. Odpeljali so odločno in taktično kar je bilo dovolj za zmago. Že naslednji štart U23 v postavi  Jan Avsenik, Jan Petković, Jan Zupančič in Miha Mazovec so po odličnem štartu osvojili drugo mesto. Na distanci se jim je prikradla manjša napaka in na treh četrtinah proge zaostajali že več kot sekundo. Kljub vrhunskemu finišu so zaostanek zmanjšali na dobri dve desetinki.

Več ...

TRENERJEV BLOG Bratislava – 3.DEL

natisni PDF

RAZMIŠLJANJE TRENERJA PRED POMEMBNIM NASTOPOM

Pred vsako sezono si kot trener postavim cilje. Za letošnjo sem načrtoval osvojitev medalje na EP v Banja luki, ki je bilo zaradi poplav prestavljeno na naslednje leto. Še posebej sem se veselil EP v Bratislavi, kjer bomo nastopili z našim podmladkom. Nastopili bomo v kategorijah U19 in U23. Želel sem, da od januarja napredujejo v tehniki veslanja ter zadržijo moč in vzdržljivost iz leta 2013.

Več ...

TRENERJEV BLOG Bratislava – 2.DEL

natisni PDF

OD NOVE ZELANDIJE DO BRATISLAVE

Po napornem tekmovanju v Novi Zelandiji se je uprava kluba odločila, da bo EP v Bratislavi posvetila mlajši generaciji raftarjev. Nastopili bodo v ekipah U19 in U23. Perspektivni mladinci so se resno lotili priprav na sezono 2014. Že na uvodni tekmi (Evropski pokal v Solkanu) so presenetljivo ugnali mednarodno konkurenco v članski kategoriji. Še posebej so presenetili v šprintu, kjer so suvereno premagali konkurenco ter kasneje tudi v dvobojevanju, kjer so izločili tudi svoje starejše klubske tovariše, ki so jih učili veslaških veščin.

Več ...

Evropsko prvenstvo Bratislava

natisni PDF

TRENERJEV BLOG – 1.DEL

PRIHAJA NOVI VAL VESLAČEV IZ STRAŽE

 

Pred dvemi leti smo se odločili, da v članski trening vključimo tudi mlajše tekmovalce. Zelo hitro smo ugotovili, da imamo opravka z zelo motiviranimi mladinci, ki si neizmerno želijo primerjati s člani.

Njihova prva preizkušnja je bila SP v Čeških Budjevicah 2012, kjer so pustili dober vtis. Za nagrado so si lahko ogledali člane v Lipnem, kako so na EP pobrali kar 5 medalj.

Več ...

ZAČETEK TEKMOVALNE SEZONE 2014

natisni PDF

Zadnji vikend v marcu se je v Solkanu na reki Soči zdaj že tradicionalno odvijala tekma Evropskega pokala v raftingu, v organizaciji RK Gimpex Straža. Pripravili smo dvodnevni program v disciplinah sprint, dvobojevanje in slalom V soboto so se pomerile 6 čanske posadke - R6, ter v nedeljo 4 članske posadke - R4. Nastopilo je 17 ekip iz osmih držav.

Več ...

ZAČETEK PRIPRAV NA SEZONO 2014

natisni PDF

Po nekaj tedenskem počitku smo se člani rafting kluba Gimpex Straža že lotili novih treningov. Analiza sezone je pokazala, da smo delali v pravi smeri, zato bomo tako tudi nadaljevali. Pozimi delamo v fitnesu in telovadnici, kjer vzdržujemo in krepimo moč ter vzdržljivost.

Več ...

TRENERJEV BLOG NZ 7.DEL

natisni PDF

VRNITEV DOMOV

Po tedenskem potepanju v Avstraliji smo se začeli vračati domov. Dolga vožnja z letalom v Dubaj (13 ur), 5 urni postanek pa še 6 ur do Benetk ter slabe 4 ure do Straže. Vsi smo bili že vidno utrujeni in čakala nas je še zadnja prijetna obveznost – sprejem župana Straže in športnih navdušencev.

Več ...

TRENERJEV BLOG NZ 6.DEL

natisni PDF

                                                    ANALIZA TEKMOVANJA

Dva dni po koncu prvenstva se mi urejajo misli in obcčutki iz Svetovnega prvenstva. Poleg tekmovalcev je imela tudi spremljevalna ekipa polne roke dela. Zase lahko potrdim, da so takšna tekmovanja polna stresa in nervoze.

Več ...