DSC_0220 slalom (1) IMG_9139 USA2 P5200480 DSC_0471-001 najboljse ekipe prvenstva 2011, Gimpex, Vidre, Maribor izobesanje zastav P7147111 trening slaloma v R4

Kdo je na strani?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes225
mod_vvisit_counterVčeraj252
mod_vvisit_counterTa teden1158
mod_vvisit_counterZadnji teden1970
mod_vvisit_counterTa mesec6190
mod_vvisit_counterZadnji mesec6371
mod_vvisit_counterSkupaj665160

Imamo: 2 gostov na strani
Vaš IP: 54.234.65.78
Danes: Jan 24, 2018

PrijavaDobrodošli na prenovljeni strani!

TRENERJEV BLOG Wildalpen

natisni PDF

UJELI PRAVI RITEM

 

Med 15. in 17. aprilom je bila v Wildalpnu tekma za Evropski pokal v R4. Nastopili smo z dvema ekipama: članska in U19.

V petek zvečer na šprintu se je začelo z napakami. Članska ekipa je na največji roli naredila napako in izgubila veliko hitrosti. Kljub odličnemu zaključku je to zadoščalo za 4.mesto. Ekipa U19 pa je kljub velikemu trudu delala preveč napak za bolj odmeven rezultat.

Več ...

TRENERJEV BLOG Banja Luka – REZIME

natisni PDF

IZJEMNO PRVENSTVO !!

 

Uspeh na EP v Banja luki je posledica načrtnega in dobrega treninga. Čeprav so medalje na zadnjih prvenstvih od leta 2011 zdijo same po sebi umevne pa se za njimi skriva še veliko več.

10 medalj od 10-ih možnih je nekaj kar si lahko želijo najboljše reprezentance. Osvojili smo 3 naslove evropskih prvakov imamo zelo mlado ekipo in najbolj perspektivne veslače.

Ekipa U23 je že lani dokazala, da so pravi šampioni saj so v Braziliji postali svetovni prvaki v spustu. Letos pa so dokazali, da so najboljši v Evropi. Zmagali so v šprintu z veliko razliko, v dvobojevanju so zaradi napake zapravili zmago v polfinalu in bili tretji, v slalomu so bili drugi z malo grenkim priokusom saj so bili sposobni zmagati. V spustu pa so deklasirali konkurenco in jih dobesedno povozili. Prvič v zgodovini kluba so v skupnem seštevku osvojili 1.mesto. V ekipi, so veslali fantje, ki so stari 21 let Petković, 20 let Košmerl, 19 let Avsenik, Zupančič, Mazovec, 18 let Dragovič in 15 let Pirc. Poleg ekipe, ki je nastopila pa imamo še vsaj 2-3 veslače, ki bi lahko veslali v tem čolnu in so vrstnike spodbujali na bregu.

Več ...

TRENERJEV BLOG Banja Luka – 6.DEL

natisni PDF

ALI SE SPLOH ZAVEDAMO KAJ SMO DOSEGLI??

 

Tudi danes je bil fantastičen dan. Najprej smo v kategoriji U23 v spustu suvereno zmagali in deklasirali konkurenco. Posebnost spusta je bila njegova dolžina in nekaj tehnično zahtevnih odsekov drugače pa eno samo garanje po progi. Dosežen čas je bil kar 54'50''. V skupnem seštevku je to zadostovalo za prvo zmago v skupnem seštevku.

Čez uro in pol pa je bil na sporedu še spust za člane.

Več ...

TRENERJEV BLOG Banja Luka – 5.DEL

natisni PDF

VRHUNSKI TUDI DRUGI DAN

Tudi včeraj se je izkazalo, da je pomembno, da prvenstvo začneš dobro. Potem, ne dvomiš več v svoje sposobnosti, skoncentriraš se na svoje naloge in samozavest je na višku.

Tako je članska ekipa prišla na štart. Prepričani so, da so dobri in da lahko odpeljejo vrhunski šprint. Imeli so številko 19 od 21 ekip. Na bregu smo jih poleg spremljevalne ekipe bodrili tudi najbolj glasni straški navijači. Ko so vsi glavni favoriti opravili svojo nalogo je bila na štartu še naša ekipa. Napetost je bila na višku.

Več ...

TRENERJEV BLOG Banja Luka – 4.DEL

natisni PDF

ZMAGA V ŠPRINTU

Pretečeni kilometri, preložene uteži in čim več veslanja so poleg dobre taktične in psihične priprave potrebne za uspeh v raftingu. Bližnjic do uspehov ni. Poleg dobre fizične priprave se je potrebno pripraviti tudi psihično. Že od Kostarike naprej uporabljamo metodo vizualizacije in očitno nam to prinaša uspehe.

Tudi v Banja Luki smo vadili s preizkušenim receptom. Poizkušamo detaljno preučiti progo, si jo vtisniti v spomin in dodamo še taktiko. Z vizualizacijo pa vadimo kako bomo nastopili na tekmi.

Več ...

Prvi dan zlato in bron v kategoriji U23

natisni PDF

Rezultati šprint

 1. Slovenija - 1:15,97
 2. Češka2 – 1:17,69
 3. Rusija1 – 1:17,97
 4. Češka1 – 1:18,42
 5. Turčija – 1:20,12
 6. .

  .


Rezultati dvobojevanje

 1. Češka1
 2. Rusija1
 3. Slovenija
 4. Češka2

Več ...

TRENERJEV BLOG BANJA LUKA– 3.DEL

natisni PDF

DAN PRED TEKMO – REKAPITULACIJA SEZONE

Od leta 2010, ko sem postal trener za straške raftarje smo na vseh tekmah osvojili medalje. Statistično gledano je verjetnost za osvojitev medalje 100%. Vendar pa temu ni tako.

Tekmovalci morajo skozi naporen vzdržljivostni trening v zimi, čim več veslanja na reki in šele potem lahko upamo na dober rezultat. Vse medalje so bile prigarane doma v Straži, v dvorani in fitnesu in na pripravah, ki jih moramo organizirati zaradi tega, ker nimamo divje vode. V mojem obdobju smo v 4 letih osvojili kar neverjetnih 22 medalj in 3 naslove evropskih in svetovnih prvakov. Kljub tem uspehu, pa smo se letos pripravljali nekoliko drugače, saj še vedno želimo napredovati.

Več ...

TRENERJEV BLOG BANJA LUKA – 2.DEL

natisni PDF

TUDI TOČA NAM NE MORE DO ŽIVEGA

Danes smo se odpravili na trening kasneje kot ponavadi, da še enkrat pogledamo spodnji del spusta in slalomsko progo. Takoj po pričetku veslanja nas je ujela močna toča, vendar smo kljub temu izpeljali trening do konca.   Ker nas v četrtek in petek čakata deževna dneva je današnji naliv s točo prišel kar prav, da se navadimo na razmere na tekmi.

Več ...

TRENERJEV BLOG BANJA LUKA – 1.DEL

natisni PDF

PRIHOD V BANJA LUKO

 

Minilo je sedem mesecev od Brazilske pravljice in ekipa RK Gimpex iz Straže je spet na prizorišču novega tekmovanja, Evropskega prvenstva. Letos bodo tekmovanja potekala od 21. do 24.maja na prelepi reki Vrbas blizu Banja Luke (kraj Karanovac). Nastopili bomo v kategorijah U23 (Jan Petković, Denis Dragovič, Jan Zupančič, Jan Avsenik, Andraž Pirc, Miha Mazovec ter rezerva Jan Košmerl in kategoriji člani v postavi Jan Petković, Jan Zupančič, Peter Vugrinec, Jan Avsenik, Miha Mazovec, Marko Mihelič in rezerva Denis Dragovič.

Več ...

TRENERJEV BLOG BRAZILIJA – 8.DEL

natisni PDF

REZIME PRVENSTVA

 

Če osvojiš 3 medalje od štirih, če si svetovni prvak v spustu in če osvojiš 2.mesto v skupnem seštevku ni potrebno biti preveč pameten, da oceniš prvenstvo kot sanjsko.

In kaj nas je pripeljalo tam?

Več ...